Haberler

...

YUNANİSTAN'DA TÜRK ZAFERİ

Yunanistan'da, pazar günü yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Türklerin kurduğu Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Batı Trakya'da Rodop ve İskeçe’de birinci parti oldu.

Seçim sonuçlarını Gümülcine'deki parti merkezinde takip eden üyeler, adaylar ve destekçiler zaferlerini davul ve zurna eşliğinde coşkuyla kutladı.

Batı Trakya Türkleri Davasına Sahip Çıktı!
Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu şu şekilde açıklama yaptı: “Batı Trakya Türkleri hem davasına hem partisine bir kere daha sahip çıktı! Bu Batı Trakya Türklerinin hem Avrupa'ya hem Atina’ya çok ciddi bir mesajdır.”
Azınlık seçmeninin yüzde 3'lük seçim barajından dolayı milletvekili çıkartamayacağını bilerek DEB'e oy verdiğini vurgulayan Asafoğlu, "Azınlık, ülkeyi yönetenlere çok ciddi bir mesaj gönderdi. Atina'nın, burada yaşayan bir azınlığının olduğunu görmezden gelmekten vazgeçmesi lazım" diye konuştu.
Batı Trakya Türklerinden Demokrasi Çağrısı!

DEB, 2014 ve 2019'daki AP seçimlerinde de Batı Trakya'daki 3 ilin 2'sinde birinci çıkmasına rağmen ülke genelinde uygulanan yüzde 3 seçim barajını aşamadığından AP'ye milletvekili gönderememişti. Batı Trakya Türklerinin hakları için mücadele eden Dr. Sadık Ahmet, Yunanistan'da 1989'da düzenlenen genel seçimlerde yüksek oy alarak bağımsız milletvekili seçilmişti. Yunanistan yönetimi, 24 Ekim 1990'da Dr. Sadık Ahmet'in seçilmesini engellemek için siyasi partilere ve bağımsız adaylara yüzde 3'lük seçim barajı getirmişti. Partilerin ve bağımsız adayların meclise girebilmesi için ülke genelinde uygulanan yüzde 3 seçim barajını aşması gerekiyor. Batı Trakya Türkleri, siyasi temsili engellediği gerekçesiyle yüzde 3 seçim barajının kaldırılmasını talep ediyor.