Haberler

...

“ÜLKÜCÜ HAREKET” KİTABI YENİDEN BASILIYOR

Türk siyasi tarihine ve 1980 öncesi verilen “varoluş” mücadelesine ışık tutan, Araştırmacı-Yazar Hakkı Öznur’un kaleme aldığı “Ülkücü Hareket” kitabı, 9 cilt halinde yeniden basılıyor.

Türkiye’de MHP ve Ülkücü Hareket’i konu alan baş kaynak ve temel eser olan “Ülkücü Hareket” kitabının yeni baskısı, 7 Aralık 2024 günü yapılacak tanışma toplantısıyla okuyucusu ile buluşacak. İlk olarak 1999 senesinde 6 cilt halinde basılan eserin her cildinin muhtevası genişletildi ve eser 9 cilde çıkarıldı. Milliyetçi-Ülkücü Hareketle ilgili daha önce yayımlanmamış pek çok yazı, makale, fotoğraf da ilk kez bu eserde yayımlanıyor.

Eserin 1. Cildi CKMP’den MHP’ye, 2. cildi Tabutluktan İhtilale Sürgünden Siyasete, 3. cildi Milliyetçi Hareketin Tarihi, 4. cildi Ülkücü Gençlik Kuruluşları Ülkücü Gençlik Tarihi, 5. cildi Komplolar-Suçlamalar-Provokasyonlar, 6. cildi Eğitim ve Teşkilat, 7.cildi Yayın Organları-Başyazılar-Hergün Yazıları, 8.cildi Ülkücülük, 9. cildi Portreler başlıklarıyla okuyucuyla buluşuyor.

9 Ciltlik “Ülkücü Hareket”in Her Cildinde Yer Alan Konular

Birinci Cilt: “CKMP’den MHP’ye”

1948’den 1980’e kadar Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in siyasi parti boyutunu işliyor.

İkinci Cilt: “Tabutluktan İhtilale Sürgünden Siyasete”

Alparslan Türkeş’in ideolojik çizgisi, Irkçılık-Turancılık davasında tutuklanması, yargılanması, savunması, 44 mahkemelerinin iç yüzü, mahkeme safhalarını ele alıyor.

Üçüncü Cilt “Milliyetçi Hareketin Tarihi”

31 Temmuz- 1 Ağustos 1965’te yapılan CKMP 7. Olağan Kurultayı, kurultayda yaşananlar, Türkeş taraftarlarının delege çalışmaları, Türkeş’in CKMP Genel Başkanlığına seçilişi, basındaki yankılarını işliyor.

Dördüncü Cilt “Ülkücü Gençlik Kuruluşları-Ülkücü Gençlik Tarihi”

“Ülkücü Gençlik Kuruluşları-Ülkücü Gençlik Tarihi’ni anlatıyor. CKMP/MHP Gençlik Kollarının kuruluşu, kurucuları, düzenledikleri gençlik kurultayları, sosyal, siyasal, kültürel faaliyetlerini konu alıyor.

Beşinci Cilt “Komplolar-Suçlamalar–Provokasyonlar”

Ülkücü Harekete yönelik bütün kirli saldırı ve isnatları tek tek ele alıp cevap vererek doğruları okuyucuya sunuyor.

Altıncı Cilt “Eğitim ve Teşkilat”

Ülkücü Hareket’te Eğitim ve Teşkilat, Ülkücü Gençliğin Eğitimi, Ülkücü Gençlere Verilen Seminerler, Seminer Konuları, Tebliğler, Üniversite Kültür Derneğinin Kuruluşu, Kurucuları, Misyonu, Kapatılışını konu alıyor.

Yedinci Cilt “Yayın Organları- Başyazılar- Hergün Yazıları”

1966-1980 yılları arasında çıkartılan Millî Hareket, Millî Ülkü, Devlet, Üçüncü Yol, Türkiye Ülkücü Gençlik Dergisi, Türk Yolu, Bozkurt, Genç Arkadaş, Büyük Türkiye’ye Hasret, Büyük Ülkü, Ülkü Ocağı, Nizam-ı Alem, Birliğe Çağrı, Liseli Genç, Ülkücü Kadro, Büyük Çağrı, Pusat, Kom, Ülkü-Bir, Ülküm, Yiğit Köylüm, Kutsal Alınteri, Ananın Sesi, Töre, Ülkü Pınarı, Divan, Yeni Divan, Bizim Gergef, Çaylak, Ülke-Tek, Millî Eğitim ve Kültür, Türkiye ve Dünya, Hergün, Millet, Ortadoğu gibi Türk fikir ve siyasi hayatına yön veren önemli dergi ve gazeteler işleniyor.

Sekizinci Cilt “Ülkücülük”

Türk Milliyetçiliği, Temel Kavramlara Bakış, Ülkücülük işleniyor.

Dokuzuncu Cilt “Portreler”

Ülkücü Hareket’in fikri ve siyasi çizgisinin teorik temellerinin oluşmasında büyük emeği geçen sembol isimler değerlendirmeye alınarak Dündar Taşer, Galip Erdem, Seyyid Ahmed Arvasi ve Gün Sazak gibi siyaset, fikir ve dava adamlarının hayatları, mücadeleleri, eserleri ve onların ardından yayınlanmış eserler en ince detaylarına kadar tasnif edilerek bu ciltte toplanıyor.

Polietika Yayınları tarafından basılan eserin tanıtım toplantısı, 7 Aralık 2024 Cumartesi günü saat 18.30’da Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Binası’nda yapılacak.