Haberler

...

TÜRKİYE YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin’de başlayan ve daha sonra İzmir, Balıkesir, Antalya, Aydın, Muğla ve Bursa illerinde art arda yaşanan yangın felaketleri devam ediyor. İzmir, Balıkesir, Aydın illerinde farklı noktalarda çıkan yangınlar havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerle kontrol altına alındı. Antalya, Bursa ve Muğla illerinde havadan ve karadan mücadele devam ediyor.

Yangın Hangi İllerde Ne Durumda?

Antalya
Lara bölgesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Muğla
Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Bursa
Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle Ayvalı Deresi kıyısında yayılan ve hububat ekili arazilere sıçrayan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Yerleşim Yerleri Tahliye Ediliyor
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan ormanlık alana sıçradı. Yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı yandı. Üniversite içindeki ormanlık alanların yarısının alevlere teslim olduğu bildirildi. Bu arada kammpüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

Yangınların Sebebi Üzerine Araştırmalar Sürüyor
İzmir'de dün 8'i orman, 8'i kırsal alanda olmak üzere toplam 16 noktada yangın çıktı. Yangınlardan 13'ü dün kontrol altına alınırken Selçuk ve Menderes ilçelerinde başlayan ve Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen orman yangınları da bugün kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınların çıkış nedenlerinin belirlendiğini belirterek Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu duyurdu. Çeşme'de izmaritin neden olduğu yangının başlama anı da güvenlik kamerasına yansıdı.