Haberler

...

KERKÜK’TE TÜRK ESERLERİ YOK EDİLİYOR!

Kerkük’ün merkezinde bulunan ve Türk esnaf için önemli bir ticaret merkezi olan Büyük Çarşı içindeki Tarihi Kırdar ve Avcı Hanları çıkan yangında hasar gördü.

Bu sabah saatlerinde, Türk esnafın ticaret merkezi olan Büyük Çarşı içinde bulunan ve tarihi 200 sene öncesine dayanan Kırdar ve Avcı Hanlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından yangın çıkarıldı. Yangından yüze yakın esnaf etkilenirken herhangi bir can kaybı yaşanmadı. 1883 yılında Hacı Mustafa Kırdar tarafından yaptırılan, Osmanlı yâdigarı Tarihi Kırdar Hanı ise küle dönmüş vaziyette.

Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, yangından etkilenen Türk esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletirken, sorumluların bulunması için olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz Günlerde de Erbil’de Kayseri Çarşısı Yanmıştı

5 Mayıs’ta, yine Türklerin Türkmeneli’ndeki imzalarından biri olan Erbil’in Kayseri Çarşısı’nda yangın çıkmış ve birçok Türk esnaf etkilenmişti.

Art arda gelen bu haberlerin özellikle Türklerin Türkmenli’ndeki imzası olarak bilinen ticaret merkezilerinde olması, yaşanan hadiselerin sebebi, bölgeden Türk varlığını silmek isteyen çevreler ve Irak’taki Türk düşmanlığı mı sorusunu akıllara getiriyor.