Haberler

...

ERDOĞAN ASLIYÜCE HAKK’A YÜRÜDÜ

Ömrünü Türk Milliyetçiliği davasına adamış Hoca Ahmed Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce vefat etmiştir. Merhum büyüğümüze Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Erdoğan Aslıyüce Kimdir?

Erdoğan Aslıyüce 1946 yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesinde doğdu. 1970 senesinde Makine Kimya Endüstrisi'nde çalışmaya başladı. Daha sonra 1982'de İstanbul Türk Metal Kurucu Başkanı olarak sendikacılığa adım attı. 1996 yılına kadar kurumun İstanbul Şube Başkanlığı'nda bulundu. 1972 yılında dokuz arkadaşıyla Dur Yolcu gazetesini çıkardı. 1980 senesinde Konya'da Konevi Dergisi'ni yayınladı. 1 Mart 1993 tarihinde Küçük Ayasofya Camii'nin Şadırvan avlusu etrafında bir zamanlar zaviye olarak yapılan sonra medreseye çevrilen odaları, perişan halden kurtarıp Hoca Ahmet Yesevi Vakfı’nı kurarak yeniden bir ilim yuvasına haline getirdi. 1994 yılında Yesevi Yayıncılık Şirketi'ni açtı.

1 Ocak 1994 tarihinden bu yana aylık olarak Yesevi dergisini çıkarmıştır. Bunun yanında Erdoğan Aslıyüce Japonya, Çekoslovakya, İngiltere, Kanada, ABD, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Yugoslavya, Romanya, Tuva, Hakasya, Tataristan, Başkurtistan, Altay Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, İsviçre, Tayland, Sudan, Tayvan, Hong Kong, Kırgızistan, Özbekistan, İsrail, Arnavutluk, Moldavya, Gagavuz, Pridnestroya, Singapur, Suriye, Yakutistan gibi pek çok bölgeyi gezerek 25 farklı kitap yazmıştır.