Mustafa E. Erkal

Tüm yazıları
...

MİLLİ ZAFERLER UNUTULAMAZ VE UNUTTURULAMAZ

Mustafa E. Erkal

Türk Milletinin bir bütün olarak elde ettiği milli zaferlerimiz sürekli ders almamız gereken örneklerdir. Zaferler milli varlığımızın genç nesillerce korunmasını, gelecekte de sürdürülebilmesini sağlayan uyarı ve derslerle doludur. Zaferler milli beraberlik şuuru ve yüce bir sevgi olan Peygamber sevgisiyle beraber vatan sevgisinin muhafaza edilmesini ve sürdürülmesini sağlarlar. Bu konuda “Vatan sevgisi imandandır” hadisi hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zaferler milletleri var eden fedakarlıklarla elde edilir. Egemenliğin ve milli bağımsızlığın sürekli kılınmasına yol açar. Bu bakımdan zaferler milli bağımsızlığın çimentosudur. Bizde 27 Ekim 2023 Cuma günü maalesef hutbede rahmetli Atatürk ve şehitler için Fatiha okunması bile unutulmuştur.

Milli Mücadele ve 30 Ağustos olmasaydı acaba Anadolu’nun çehresi nasıl olurdu? Anadolu’nun ortasına sıkışmış, egemenliğini ve bağımsızlığını kaybetmiş, itilen ve kakılan bir millet ne dinini ne de Türklüğünü koruyabilirdi. 30 Ağustos Türk’ün ve kendilerini Türk olarak hissedenlerin, işgalcilerin kışkırtmalarına rağmen, emperyalizme karşı kazanılan bir büyük zaferin mührüdür. Dünya değişik bölgelerde emperyalizmin tokadını yedikçe onu daha iyi tanıyor ve anlıyor. Doğu Türkistan’da, Bosna’da, Kıbrıs’ta, birçok Türk bölgelerinde ve son olarak da Filistin ve Gazze’deki soykırım ve Müslüman nüfusu ortadan kaldırma çabaları İslam dünyasında kolay kolay unutulmamalıdır. Eğer emperyalizme boyun eğip emir kulu oluyorsanız ne dindaşlarınızın ne de soydaşlarınızın insan haklarını düşünebilirsiniz. Eğer insan katilleri ve işgalcilerle aynı bölücü ve yıkıcı fikirleri paylaşırsanız maalesef onlardan bir parça olursunuz.

Bu bakımdan, Anadolu’da Dar-ül Harbi Dar-ül İslam’a çeviren Milli Mücadele’nin muzaffer komutanı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, çeşitli cephelerde şehit düşmüş bütün vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anmak her Türk vatandaşının önemli görevidir. Bu anlayış ve şuur içinde 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum.