KERKÜK’TE HAŞDİ ŞABİ KARARGAHINA SALDIRI

haşdi şabi karargahı

Kerkük’te Türkmen gönüllü güçlerinin bulunduğu karargâha roket saldırısı düzenlendi.

Kerkük’ün Dubiz ilçesinde bulunan Haşdi Şabi’ye ait olduğu iddia edilen 40. Tugay üssü, sabah saatlerinde iki ayrı bombardımanın hedefi oldu.

Saldırıda şehit ve yaralıların olduğu bildirilirken, Türkmen gençlerinden Yılmaz Seyfettin’in de hayatını kaybedenler arasında olduğu öğrenildi.

Yaşanan olay bölgede gerilimi artırırken Kerkük’ün yeniden bir çatışma alanına çevrilmek istendiği yönünde endişelere yol açtı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama:

“Yeni Orta Doğu haritası” süreci ve bölgesel savaşlar ciddi riskler doğuruyor. Kerkük’te yerleşim yerleri ve petrol sahalarına düşen füzeler kimseye fayda sağlamaz. Çok hassas ve çok bileşenli bir şehir olan Kerkük’ü bu gerilimlerden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Kerkük ve Musul’u bir savaş alanı ya da bölgesel ve uluslararası hesaplaşmaların meydanı değildir. Silahlarınızı ondan uzak tutun. Az önce Kerkük’te kritik askerî noktalara yönelik bir hava saldırısı düzenlendi; birçok askerimiz şehit oldu ve yaralandı.

Scroll to Top